Tinguely
Lemke's online bubble of some stuff she made and some things she likes. She is an interaction designer but also draws, sculpts, builds and has ideas! Of Dutch origine, living in Iceland!
lemke, meijer, lemkemeijer, lemkelemke, design, iceland, reykjavik, delft, drawings, art,
21791
post-template-default,single,single-post,postid-21791,single-format-standard,stockholm-core-2.4.1,select-theme-ver-9.6.1,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Tinguely

I saw this expo in De Kunsthal. His imagination is absolutely fascinating.

Kunsthal wrote:

De Kunsthal Rotterdam presenteert voor het eerst in veertig jaar een grote overzichtstentoonstelling van Jean Tinguely (1925-1991), die tot de iconen van de moderne kunst behoort. Tinguely is wereldberoemd om zijn bewegende sculpturen van roestig ijzer en afvalmateriaal, die werken als machines maar geen zinvolle functie hebben. Met zijn oeuvre dat knarst, piept, spuit en bonkt heeft hij sinds de jaren vijftig in de kunstwereld en vooral daarbuiten een onuitwisbare indruk achtergelaten. Tinguely’s grote ratelende machines en kleurrijke objecten zijn vitaal en vrolijk, maar ook poëtisch en soms ironisch. Kunst die iedereen, vooral ook kinderen, zal verbazen en doen glimlachen omdat alles beweegt!